Nieuws

Microsoft lanceert Windows Phone 7

Steve Ballmer heeft op Mobile World in Barcelona Windows Phone 7 voorgesteld. Microsoft spreekt van een geheel nieuwe start, en daarbij lijkt integratie alvast het sleutelwoord.

Die start wordt meteen benadrukt met een zeer sociale interface. In plaats van losstaande applicaties krijg je als gebruiker tegels voor zaken als games, contacten, muziek, foto’s enzovoorts. Waarbij elk van die tegels persoonlijk wordt aangepast met foto’s of afbeeldingen uit je telefoon of sociale netwerken.

Wanneer we de eerste telefoons mogen verwachten in de Benelux, wordt nog niet gezegd. Maar Microsoft werkt hiervoor wel samen met de operatoren en toestelmakers. De bedoeling is dat het vóór Kerstmis wereldwijd beschikbaar is.

Andere aanpak
Tijdens de voorstelling wordt duidelijk hoe Microsoft zijn aanpak heeft veranderd. We zien hoe bij contacten de foto’s automatisch worden vervangen door profielfoto’s op Facebook of Windows Live. Maar ook hoe de foto’s van sociale netwerken onmiddellijk worden gesynchroniseerd.

Een opmerkelijke integratie is die met de Zune. Elke Windows Phone 7 heeft de muziekinterface van de Zune, waardoor elke telefoon in principe een Zune is. Indirect komt deze muziekspeler dus toch naar Europa.

Lees morgen op ZDNet een uitgebreid verslag met foto’s van de aankondiging van Windows Phone 7.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business