Nieuws

OpenOffice.org 3.2

De nieuwste versie van OpenOffice.org, het alom bekende gratis alternatief voor Microsoft Office, belooft een heleboel veranderingen. Deze veranderingen bestaan overwegend uit allerlei uitbreidingen van bestaande functionaliteiten, met het oog op een betere gebruikservaring.

Een van de opvallendste verbeteringen merk je meteen al bij het opstarten: de opstartsnelheid is met ongeveer een derde naar beneden gehaald. Waar OpenOffice.org Writer in versie 3.1 circa negen seconden nodig had om op te starten, is dat nu iets meer dan vijf seconden geworden. Maak je gebruik van de optie QuickStart, dan is dit zelfs maar een goede drie seconden.

Notities toevoegen
Verder zijn er enkele functies, die zich voorheen beperkten tot een of hooguit een paar modules, uitgebreid tot nagenoeg de hele suite. Zo maakt deze nieuwste versie het mogelijk om notities toe te voegen aan documenten, wat samenwerking hoort te vergemakkelijken. Deze functionaliteit bevond zich weliswaar al in Writer, maar is nu ook toegevoegd aan Draw en Impress.

De mogelijkheid tot inzoomen (een functie die je al in een aantal modules kon vinden) is nu ook in Base geïntegreerd.

Geen lint
Verder heeft OpenOffice.org 3.2 in het algemeen een betere ondersteuning voor het openen van verschillende bestandstypen, zoals Office Open XML-bestanden (het formaat van Microsoft Office 2007) die met een wachtwoord zijn beveiligd.

Ben je fan van het lint uit Microsoft Office 2007, dan moeten we je wel teleurstellen. OpenOffice.org houdt het nog altijd bij de klassieke interface, zoals je die kent van de vorige versies.

Download de versie voor jouw besturingssysteem op de Nederlandstalige site van OpenOffice.org.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business