Nieuws

Tech Data versterkt Azlan met overname Source

De consolidatie in de Belgische distributiemarkt gaat verder. Tech Data gaat value add distributeur Source overnemen. Source verdeelt onder meer EMC en Sun. Door de overname versterkt Tech Data zijn value add afdeling Azlan.

De overname zou in de loop van het tweede kwartaal afgerond moeten zijn. Over de voorwaarden van de overname is niets bekend gemaakt.
 
Source is vooral bekend als verdeler van de producten van EMC en Sun, maar voert daarnaast ook producten van onder meer Data Domain, Bakbone, Quantum, en Iomega.  Het bedrijf wordt vooral gezien als een specialist in de distributie van opslag.  De overname is een serieuze versterking van Azlan op het vlak van enterprisetechnologie. Volgens Source en Tech Data doen ook de klanten van Source er een goede zaak aan, zij zullen gebruik kunnen maken van de voorraad, de logistieke en financiële diensten van Tech Data.
 
Els Demeester, Managing Director Central Region bij Tech Data, is bijzonder tevreden over de oername. “Dit is een strategische overname die waarde en winst zal opleveren voor onze business, dankzij de diversificatie van onze klanten en producten,” zegt ze. “Door dit ervaren team met zijn grote deskundigheid, vaardigheden en kennis toe te voegen aan onze firma, kunnen we onze enterprise business naar een hoger niveau tillen en onze klanten de beste service en ondersteuning in de sector aanbieden.”
 
Nico Vercammen en Danny Herreman, Managing Partners bij Source, zien een duidelijke win-win in het verhaal: “Met de value added services en reputatie van Source op de opslag- en servermarkt, gekoppeld aan de aanwezigheid van Azlan op het vlak van networking en het omvangrijke klantenbestand van Tech Data, hebben we de sterkste distributeur gecreëerd in de Benelux. We kunnen nu een vendorportfolio aanbieden die enig is in zijn soort. Het productenassortiment, geruggensteund door de services die al geboden worden door Source, zoals installatie en opleiding, garandeert dat onze resellers allesomvattende oplossingen kunnen aanbieden aan hun klanten.”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business