Nieuws

Nucleus groeit met 38 procent

Hostingbedrijf Nucleus liet zijn omzet in 2009 met 38% stijgen in vergelijking met vorig jaar. Gedurende het jaar breidde Nucleus zijn resellerbestand uit met 12 procent. De resellers zelf zorgden voor 20% groei.

2009 was een gemengd jaar voor Nucleus: een sterk begin, maar naar het einde van het jaar toe kwamen er wel enkele verschuivingen als gevolg van de crisis. “Zo werden investering in housing en colocation teruggeschroefd,” zegt managing partner David Geens. “Colocation betekent immers dat bedrijven nog steeds investeren in eigen apparatuur en voor veel – vooral grote bedrijven – waren de investeringsbudgetten bevroren.” Dat was voor bedrijven een drijfveer om te kiezen voor volledig managed IT-infrastructure services zoals de Cloud Hosting oplossing van Nucleus. “Door de kosten effectief af te stemmen op maat van de klant kunnen we veel beter inspelen op de wisselende conjunctuur,” zegt Geens. “De flexibiliteit en schaalbaarheid van onze infrastructuuroplossingen geven onze klanten echter de zekerheid onmiddellijk hun infrastructuur op te waarderen indien de economie dat vereist.”
 
Nucleus schrijft zijn groei voor een groot deel toe aan de resellers die de diensten van het bedrijf verkopen. In 2009 tekende Nucleus 12% extra partners op. De omzet van de partners was goed voor een groei met 20%. “We merken ook dat reselling een activiteit is die zowel horizontaal als verticaal uitbreidt. Enerzijds gaan klassieke resellers vaker services aanbieden maar we zien ISV’s ook steeds meer beroep doen op hosted services om hun diensten te ondersteunen. “
 
Nucleus investeerde ook in 2009, onder meer in nieuwe datacenter ruimtes zodat er ook in 200 nog ruimte is voor groei.  “Ook op die manier geven we onze klanten de zekerheid dat we klaar zijn om opnieuw samen met hen te groeien wanneer nodig.” Ook het netwerk werd verder uitgebreid zodat Nucleus multidatecenter oplossingen als disaster recovery kan aanbieden.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business