Nieuws

Belgische pc-gebruiker valt voor groen

De Belgische pc-gebruiker is wel degelijk gevoelig voor groene argumenten bij de aankoop van pc-hardware. Alleen is hij niet bereid om er ook veel meer voor te betalen. Dat blijkt uit een enquête die ons zusterblad PC Magazine op zijn website organiseerde.

Twee derde van de ruim 2.300 deelnemers aan het forum gaven aan dat ze bij de aankoop van nieuwe pc-hardware een laag energieverbruik belangrijk vinden. Bijna twintig procent zegt er meteen ook bij dat ze niet bereid zijn hiervoor meer te betalen. Veertien procent van de deelnemers houdt geen rekening met groene aspecten van de hardware.
 
Veertig procent blijkt ook niet te weten hoeveel hun computer en randapparatuur verbruiken. Ongeveer de helft van de respondenten zegt voort te gaan op de aanduidingen die de fabrikant zelf opgeeft over het verbruik. Zeven procent van de deelnemers meet zelf het verbruik met een energiemeter.
 
Een meerderheid van de deelnemers denkt ook dat groene hardware een verschil kan maken. 42 procent zegt dat het een verschil maakt voor het milieu, nog eens veertig procent denkt het verschil vooral zelf in zijn eigen budget te voelen. Vijf procent vindt het groene gedoe maar onzin.
businessecologieenergiegroenitresellerpcpc magazine

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN