Nieuws

Panasonic geeft nieuwe push aan document management strategie

Het is Panasonic menens met zijn strategie inzake document management. Het bedrijf komt binnenkort met een aantal nieuwe scanners, lanceert een partnerprogramma en stelt Kofax en Avnet aan als officiële distributeur.

Account manager Sally Maris van Kofax wist niet meteen wat ze aanmoest met de scanners van Panasonic toen die vorig jaar in de portfolio van Kofax werden opgenomen. “Zien is kopen,” weet ze nu, daarvan raakte ze overtuigd na de demo’s die ze aan resellers en hun klanten gaf. “Met Panasonic er bij kunnen we onze klanten nu een uitgebreide keuze bieden. De scanners van Panasonic hebben een heel goede prijs/kwaliteit verhouding.” Verder wijst ze ook op de goede mogelijkheden inzake ‘automated document feeding’, wat voor sommige klanten wel belangrijk is.
 
Tegelijk met de officiële aanstelling van zijn distributeurs, lanceert Panasonic ook een partnerprogramma voor zijn scanners, het Panasonic Independent Imagina VAR Programma. Resellers kunnen zich registreren op de site van Panasonic en krijgen per kwartaal kortingen afhankelijk van de geboekte omzet. Verder kunnen ze ook demomateriaal aanvragen om zelf mee te werken of om samen met de klant na te gaan of ze aan zijn noden voldoen. “Door demo-apparatuur aan te bieden stellen we resellers en eindgebruikers in staat om de kwaliteit, robuustheid en betrouwbaarheid van onze zakelijke scanners vrijblijvend te testen,” zegt Brennan Peyton, general manager van het Imaging Department van Panasonic. Uiteraard zijn er ook fondsen beschikbaar voor gezamenlijke marketing. Kofax zelf start binnenkort ook met een roadshop, waarbij ze met een bestelwagen naar de resellers trekken om hen het Panasonic-materiaal te tonen. “Panasonic is veel meer dan tv’s en fototoestellen, dit zijn heel degelijke professionale scanners.”
 
Doorn in het oog
Panasonic biedt al bijna 15 jaar scanners aan voor werkgroepen en hoge volumes. Binnen die productlijn werd onlangs een nieuw topmodel gelanceerd, de KV-S7075C. Dat is een A3 flatbed scanner met een scansnelheid van 95 pagina’s of 190 afbeeldingen per minuut en een automatische invoerlade voor 200 pagina’s en de mogelijkheid om merder documenten in één keer als individuele bestanden te scannen.
 
Resellers die zich in de markt van document management willen begeven, moeten beseffen dat ze hun marge niet zullen halen op de hardware alleen, ze zullen hun toegevoegde waarde moeten bewijzen met diensten en software. “Veel van onze resellers hebben eigen software ontwikkeld, die ze samen met de scanners verkopen,” zegt Sally Maris. De marges zijn nog meer onder druk gekomen nu ook broadliners zich op de scanner markt storten. “Tech Data is ons een doorn in het oog,” zegt Maris.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business