Nieuws

Windows 7 in a Box 1.0

Windows 7 in a Box is een handige oplossing voor wie vaak lang moet zoeken naar een goed verborgen Windowsfunctie of -instelling.

De opzet is even eenvoudig als handig. Nadat je de tool hebt uitgepakt – een echte installatie is niet vereist – verschijnt een klein programmavenster met zes menu’s: Functions, Folders, Internet Settings, Programs, Tools en Settings.

[download_file]

Elk van deze menu’s groepeert een hele reeks typische Windowsprogramma’s, -functies en -opties die je normaliter op uiteenlopende plaatsen in Windows aantreft en die vaak verborgen zitten in allerlei menu’s.

160 handelingen gegroepeerd
Het voordeel is duidelijk: met twee of hooguit drie muisklikken krijg je zo toegang tot bijna 160 verschillende onderdelen van Windows. De tool zelf voegt dus geen enkele extra functionaliteit toe aan Windows, maar vergemakkelijkt en versnelt wel de toegang tot talrijke onderdelen.

We volstaan met een paar voorbeelden. In het menu Functions staan onder meer de verschillende afsluitmogelijkheden voor Windows opgesomd. En verder krijg je ook toegang tot de beheerfunctie voor je printers, gebruikersaccounts, de firewall en het netwerk.

Bij Settings tref je onder meer snelkoppelingen naar het Windows Configuratiescherm, de schermbeveiliger, het eigenschappenvenster van geluid, muis en beeldscherm, het klembord, het ouderlijk toezicht en de datum- en tijdinstellingen aan.

Meteen wordt ook het zwakke punt van deze verzameltool duidelijk: het mag dan slechts een paar muisklikken vergen om al deze items in beeld te brengen, het is niet altijd even duidelijk in welk menu je precies welke onderdelen mag verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business