Nieuws

Triple S nog sterker in storage

Distributeur Triple S voegt twee nieuwe bedrijven aan zijn portfolio toe. Enerzijds is er unified storage gateway van Nexenta,anderzijds ook de solid state drive fabrikant Fusion io.

“Nexenta is een ZFS gebasseerd storage operating systeem dat vooral voor de virtualisatie markt een verademing is qua performantie en gebruiksgemak,” zegt zaakvoerder Roel De Frene van Triple S. Nexenta werkt volledig hardware onafhankelijk, gebruikt geen raid controllers zoals andere storage oplossingen en laat toe om SSD’s te gaan gebruiken als primaire en secondaire cache waardoor I/O intensieve vm’s geen gigantische grote storage oplossingen vereisen. “Het is ook mogelijk om binnen Nexenta ESX(i), HYPER-V en XEN hosts te beheren, en  alledrie door elkaar. Qua block connectiviteit is geen enkele topology een probleem (1Gbit, Fibre Channel, 10Gbit, AoE, FoE, …) en ook voor File connectiviteit is er geen probleem (behalve voor AppleTalk). Nexenta biedt een echte unified storage gateway aan welke volledig hardware onafhankelijkheid biedt.” De Frene is bijzonder opgetogen over de openheid van de oplossing: “U bent niet gebonden aan één vendor voor uw hardware waardoor uitbreiding goedkoper is dan bij een vendor-lock systeem.” Om de betrouwbaarheid te garanderen is het tevens mogelijk Nexenta in een ZFS Cluster te krijgen met een Actieve / Actieve loadbalancer bovenop de storage en bovendien kan de gebruiker via replicatie over IP (WAN / LAN) naar een tweede omgeving.
 
Nexenta is beschikbaar in losse licenties, maar wordt ook gebundeld aangeboden met de storage hardware van Supermicro. Support is altijd inclusief en gaat tot 24x7x4. Wie Nexenta wil uitproberen kan bij Triple S terecht voor een demo of kan gratis 45-dagen uitproberen via de website van Nexenta. Volgens Roel De Frene mag een reseller niet naast dit product kijken: “Nexenta is het enige unified storage platform dat met de klant meegroeit of u nu een kleine KMO bent of een multinational.”
 
Voor de Belgische markt sloot Triple S ook een distributie akkoord met Fusion io. “Fusion io is marktleider op Solid State drives die via PCI-E  2.0 aangeboden wordt aan het operating systeem met de snelheid tot 1.5GB/s en 185.000 IOPs en met een latency van 50µs,” zegt De Frene. “Dit product is gemaakt voor IO intensieve webservers en SQL servers, maar de integratie met virtualisatie is ook interessant, toepassingen zoals VDI smeken naar IO immers. De beschikbare capaciteiten zijn 80GB – 160GB – 320GB en 640GB.”
 
Roel De Frene raadt het product aan alle resellers aan: “De Fusion I/O kaarten bieden een oplossing aan de stijgende vraag naar IOPS. Wat nu opgelost wordt met het plaatsen van meer servers, wordt opgelost door het plaatsen van Fusion I/O kaarten. Het voordeel hierbij is dat de profit op lange termijn dezelfde is voor de integrator, maar dat de investering voor de klant onmiddellijk meer opbrengt waardoor deze sneller kan groeien”
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business