Nieuws

Cloud Computing opportuniteiten voor resellers

De bedrijfswereld wordt vandaag geconfronteerd met een indrukwekkende toename van IT- en informatiemogelijkheden waardoor het belangrijk is dat de reseller een aangepaste, modulaire infrastructuur kan aanbieden en integreren in de bestaande bedrijfsprocessen. Deze IT-infrastructuur moet bijzonder flexibel zijn zodat ze kan ingezet worden in verschillende marktsegmenten waarin de reseller actief is.

Wanneer de reseller de juiste combinatie van verschillende diensten kan aanbieden met een focus op snelheid van implementatie, flexibiliteit en groeimogelijkheden gekoppeld aan een OPEX model, in plaats van een CAPEX model, speelt hij in op een duidelijke marktvraag. In de huidige economische situatie is er immers een toenemende interesse van klanten die vooraf een hun IT diensten wensen te identificeren, met een transparante maandelijkse kostenstructuur.
 
Een eigen infrastructuur uitbouwen voor reselling doeleinden “from scratch” is kostelijk, complex en tijdrovend, en te vaak een éénmalig project op een markt waarbij de reseller niet per definitie de expertise aan boord heeft. Bovendien veranderen de IT-plannen van bedrijven vandaag sneller: we zien een looptijd van twee à drie jaar terwijl er vroeger plannen voor vijf jaar werden gemaakt. Door deze regelmatige wijzigingen wordt het afschrijven van het materiaal op langere termijn dan ook moeilijker.
 
Uiteraard moet de reseller van vandaag ook bepaalde skills bezitten. Een combinatie van zowel technische als commerciële skills is een absolute must. De kracht van de reseller zit hem in het correct identificeren van de bedrijfsbehoeftes van zijn klanten en het toepassen van de correcte toolsets. Daarnaast spreekt het voor zich dat de markttrends gevolgd worden en dat de reseller hierop inspeelt; het dienstenmodel is tegenwoordig immers belangrijker dan het IT asset model. De dienstverlening, de persoonlijke aanpak en de heldere rapportering over de kwaliteit van deze dienstverlening mét een evaluatie en voorstellen voor bijsturing, worden voor resellers de sleutelelementen om zich te onderscheiden.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business