Nieuws

BCD gooit handdoek in de ring

De raad van bestuur van de Belgian Computer Dealers heeft vorige week beslist de vzw te ontbinden. De vereniging slaagde er niet in genoeg ledenbijdragen te innen om de vereniging verder te laten werken op een normale manier.

De afgelopen maanden ontvingen Belgische resellers via  verschillende kanalen communicatie van de BCD om hun lidgelden voor 2010 te vereffenen, onder meer ook via een bijlage bij IT Reseller. De formule die BCD hanteerde, hield zelfs in dat het lidmaatschap terugbetaald werd via kortingen bij een aantal sponsors. “Alles samen hebben maar zestien resellers gereageerd op deze oproep en hun lidmaatschap vernieuwd,” zegt gedelegeerd bestuurder Dirk De Jonghe van BCD. Bij BCD zelf werd op minstens 300 leden gerekend, wat een verdere werking mogelijk had gemaakt .
 
Met een dergelijk gebrek aan steun van de sector die BCD nu al acht jaar vertegenwoordigt, vonden de bestuursleden het niet langer opportuun om tijd en moeite in de vereniging te steken. De vzw zal ontbonden worden. “Het is erg spijtig dat een zo grote en belangrijker beroepsgroep het zal moeten stellen zonder neutrale algemene stem,” zegt Dirk De Jonghe. Ironisch genoeg kan BCD binnen enkele weken eindelijk de langverhoopte officiële erkenning als  nationale beroepsfederatie krijgen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business