Nieuws

Gateway wil tiende van servermarkt

Sinds begin dit jaar is Acer-dochter Gateway ook in de Benelux actief. Het bedrijf spitst zich toe op de B2B-markt en wil in de eerste plaats scoren op de servermarkt. Het bedrijf wil tegen eind volgend jaar tien procent van de servermarkt inpalmen.

Gateway begon zijn intocht in Europa vorig jaar en mikte eerst op grote landen als Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië of Italië. In een tweede golf worden nu ook de kleinere markten aanpakken. Copaco werd als eerste distributeur aangesteld voor de hele Benelux, maar volgens Europees directeur Antonio Papale volgen er wellicht nog andere distributeurs eens de markt voor Gateway in omvang toeneemt.
 
Gateway levert een bijzonder breed gamma, gaande van netbooks over pc’s tot high performance servers, plus monitoren en storage. Het bedrijf mikt enkel op de professionele markt en wil enkel via een indirecte aanpak werken. Het Business-In-Action partnerprogramma telt drie niveaus: registered, business-in partner en business-in first partner. Deze laatste categorie krijgt het meeste voordelen, zoals rebates op het einde van het jaar.
 
De ambities van Gateway zijn verreikend: tegen eind volgend jaar wil Gateway tien procent van de servermarkt inpalmen. Het bedrijf hoopt vooral marktaandeel af te pakken van kleinere spelers als Fujitsu of Sun.
 
In IT Reseller 24 (publicatiedatum 21 mei) leest u een uitgebreid interview met Antonio Papale.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business