Nieuws

Microsoft schrijft code voor Joomla

Microsoft heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Joomla, een van de grootste op PHP gebaseerde openbronprogramma’s.

Josh Holmes, gebruikerservaringspecialist bij Microsoft, is op zijn blog zeer enthousiast over de nieuwe samenwerking. Het Joomla-team berichtte op zijn portaalsite voor gebruikers dat code van Microsoft al in Joomla 1.6 is geïmplementeerd.

General Public License
“Het zijn spannende tijden om bij Microsoft te werken. Deze samenwerking houdt in dat mijn werkgever toestaat om code voor Joomla te schrijven onder de openbron General Public Licensie (GPL). Een duidelijk voorbeeld van de investeringen van Microsoft in openbronsoftware”, aldus Holmes.

De mening van de Joomla-gemeenschap is echter verdeeld. Een deel van de gebruikers vindt dit een logische en positieve evolutie, aangezien Microsoft de laatste tijd steeds meer PHP-evenementen sponsort. De andere helft vindt dat de softwaregigant niets te zoeken heeft in openbronsoftware.

Joomla is een contentmanagementsysteem waarmee data op het internet gepubliceerd kunnen worden. De software ondersteunt diensten als RSS-feeds, blogs, polls en paginacashing. Microsoft heeft al een openbron-CMS (Orchard) en een betaald systeem (SharePoint Server).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business