Nieuwe partnerinitiatieven bij Dell

Het is Dell blijkbaar echt wel menens met zijn voornemen om het indirecte kanaal meer in te zetten bij de verkopen. De laatste tijd zijn een aantal nieuwe initiatieven gekomen, en nu al zou een kwart van de omzet van Dell via partners verlopen.

Dat staat te lezen op de Engelse website van Channelweb. In het kwartaal dat eind april afliep, toonden de partnerverkopen een groei met 45 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Voor de rest groeide Dell ‘maar’ 21 procent in datzelfde kwartaal. In Europa toonde de omzet via PartnerDirect een groei met 39 procent.
 
In Europa telt Dell nu al 313 resellers die het hoogste certificatieniveau haalden. Nog eens 180 zitten in de pijplijn om de certificering te halen.
 
Volgens channel marketing & programmes director Kathy Schneider van Dell EMEA zijn er tal van nieuwe partnerinitiatieven op komst. Zo kunnen gecertificeerde partners vanaf 1 juli gebruik maken van de EMEA Solution Innovation Centres die Dell heeft in Limerick en Frankfort. Dat houdt in partners deze centra kunnen gebruiken om technologische demo’s op te zetten rond storage en virtualisatie. Volgens Schneider is dat een enorme stap voorwaarts.
 
Ook de afgelopen maanden verrichtte Dell al veel werk voor zijn partners, vertelde Schneider aan Channelweb: zo werd er de mogelijkheid geboden om zelf Dell-campagnes aan te maken, en in het tweede kwartaal komt er ook de mogelijkheid om via de site van Dell een partner te zoeken, op basis van een aantal specifieke criteria.
 
Vorige week raakte ook al bekend dat Dell in de Benelux zijn relatie met Copaco uitbreidt. Die distributeur mag nu ook de enterprise producten zoals storage voeren in de Benelux.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business