HP channel team raakt ingevuld

Na de opsplitsing van het HP channel team over de verschillende business units, en het vertrek van een aantal sterkhouders als Erik Hikspoors, begint het channel plaatje van HP stilaan weer in zijn plooien te vallen. Volgens managing director Eric van Bael wil HP meer dan ooit indirect werken.

Toen bekend raakte dat HP zijn SBO channel business unit zou opdoeken en de channel managers zou verdelen over de business units IPG, PSG en ESSN, wekte dat in de eerste plaats de indruk dat HP meer direct wou gaan verkopen. “Niets is minder waar,” zegt managing director Van Bael. “Het aantal klanten dat we direct benaderen, zoals bijvoorbeeld de Global Accounts, neemt af. En we hebben de laatste tijd net het aantal mensen dat met het channel samenwerkt, verdubbeld.” Hij wijst er ook op dat de channel mensen nu extra kunnen focussen op hun specifieke domein.
 
Inmiddels zijn een aantal nieuwe channel bazen aangeduid binnen de diverse divisies. Binnen de Personal Systems Group, die geleid wordt door Raf Cuyvers, wordt Jurgen Janssens ‘head of channels’. Janssens heeft een lange ervaring opgedaan bij Canon. Bij Enterprise Servers, Storage & Networks wordt het vertrek van Mark De Backer opgevangen door de benoeming van Stéphane Coteur, ex-Econocom.
 
De Imaging & Printing Division krijgt ook een nieuwe country manager, nadat Nicolas Stassen opgeschoven is naar een internationale rol. Vanaf 1 juni komt F abrice De Windt aan het hoofd van IPG. De Windt komt over van AT&T waar hij een Europese rol had. Binnen zijn channels team worden er twee verantwoordelijken aangesteld. Vincent Claus houdt zich bezig met de partners die de kleine KMO’s bedienen en de retail. Daarnaast wordt ook nog een channel manager aangeduid voor de partners die de midmarket bewerken.
In IT Reseller 25 (publicatiedatum 18 juni) leest u een uitgebreid artikel over de channel strategie van HP.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business