Microsoft niet blij met Parallels-software

Microsoft is niet happy met het softwarepakket Desktop Upgrade to Windows 7 van producent Parallels. XP-gebruikers kunnen hiermee upgraden naar Windows 7 en hun vertrouwde besturingssysteem en programma’s in een virtuele machine behouden.

Softwareproducent Parallels, bekend van de Windows-virtualisatiesoftware voor Mac-computers, lanceerde vorige maand een softwarepakket dat de overstap van Windows XP naar Windows 7 moet vergemakkelijken.

Ommekeer
Aanvankelijk was Microsoft enthousiast over het initiatief. Zo nodigde het de ontwikkelaars vorige maand uit voor een officiële voorstelling van de software tijdens een Windows 7-conferentie in Parijs. Nu moet de softwaregigant er echter niets meer van weten.

“Microsoft raadt het verplaatsen van een echt desktopbesturingssysteem naar een virtuele machine af voor consumenten”, vertelde Gavriella Schuster, algemeen directeur van Microsoft aan CNet.

Ontoereikende licentie
“Ongeveer 90% van de gebruikers heeft een ontoereikende licentie om Windows in een virtuele machine te gebruiken, het naar een andere machine te verplaatsen of een virtueel besturingssysteem te installeren dat niet in Windows XP Mode draait”, aldus Schuster.

Met Windows XP Mode en Windows Virtual PC heeft Microsoft immers gelijkaardige software verwerkt in de Professional- en Ultimate-editie van Windows 7.

Vijftig dollar
Parallels van zijn kant is niet van plan de software, die vijftig dollar kost, uit de rekken te halen. “We vragen onze klanten te bewijzen dat ze de juiste licentie hebben”, aldus een woordvoerder van de softwareproducent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business