Nieuws

Predator 2.2

Je verlaat even je pc thuis of op je werk, en wat later blikken al te nieuwsgierige huisgenoten of collega’s op je scherm. Nu kan je Windows wel vergrendelen, maar Predator heeft duidelijk meer James Bond-allures.

De opzet is heel eenvoudig: voortaan vergrendel je je toestel met behulp van een USB-stick. Het volstaat om de stick uit je computer te halen om die volledig te blokkeren. Ook bijvoorbeeld Ctrl+Alt+Delete werkt dan niet meer. Totdat je de stick weer in de pc stopt.

Geblokkeerd zonder USB-sleutel
Predator is wel zo slim om de beveiligingscode op je stick frequent te wijzigen: dat verkleint het risico dat een indringer met een gekopieerde stick de beveiliging alsnog weet te omzeilen. Ook het automatisch afspelen van cd’s wordt geblokkeerd, om te vermijden dat een indringer via die weg malware installeert.

[download_file]

De tool genereert namelijk een sleutel en schrijft die weg op je stick, waarna het programma frequent controleert of de stick-met-sleutel nog met de pc is verbonden. Wanneer dat niet langer het geval blijkt, wordt het scherm zwart en blokkeert de pc. Zodra iemand een toets indrukt, vraagt Predator de gebruiker om een wachtwoord (als je dat tenminste zo had ingesteld).

Inbraakpoging in het logboek
Vult hij het juiste wachtwoord niet binnen de toegestane tijd in, dan weerklinkt een doordringend alarm en wordt de poging tegelijk ook in een logboek geregistreerd.

Er bestaat ook een commerciële Pro-variant van Predator, die extra opties biedt. Zo kan je een alarmmelding automatisch laten doormailen of sms’en en kan het logbestand aan je Twitteraccount worden gekoppeld, zodat je ook op afstand de pc’s kunt monitoren die je met Predator hebt beveiligd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business