Nieuws

Novell verkoopt meer via partners

Novell ziet de verkoop via zijn partners groeien, onder andere met de producten SuSE Linux en PlateSpin. Dit vertelde Ronald de Jong, directeur van Novell Benelux, aan het Nederlandse channel blad CRN.

De toename in de verkoop van Novell-software komt vooral door de groei van het aantal Silver Partners, aldus De Jong. "We krijgen er in de EMEA-regio per kwartaal gemiddeld 250 Silver Partners bij. Zij verkopen vooral ons SuSE Linux-platform en de virtualisatiesoftware van PlateSpin. Met PlateSpin Workload Management kunnen managers van datacentra workloads configureren, analyseren, migreren en de volledige levenscyclus ervan beheren. Inmiddels hebben we in de EMEA-regio in totaal 6800 getrainde partners."
 
De Jong zegt verder aan CRN dat zijn partners goede zaken kunnen doen als ze ZENworks gebruiken bij de migratie naar Windows 7-omgevingen. ZENworks Application Virtualization maakt volgens hem een eind aan problemen met applicatiecompatibiliteit met Windows-desktops, vereenvoudigt het beheer en zorgt ervoor dat applicaties en upgrades van besturingsystemen veilig kunnen worden uitgerold. De leverancier hanteert hiervoor speciale prijzen, aldus De Jong.
 
Volgens hem is de relatie met Microsoft overigens goed te noemen. Zo goed dat er speciale vouchers van Microsoft en Novell zijn om Red Hat-klanten te verleiden om over te stappen naar Novell.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business