Nieuws

Certi-wat ? De reseller maakt je wegwijs

Certificaten bieden fabrikanten de kans zich te onderscheiden van de concurrenten. Voor consumenten staat een certificaat voor een zekere kwaliteitsgarantie. Heeft het de nodige functionaliteiten? Is het van degelijk materiaal? Bevat het de laatste technologie?

Hoe meer logo’s er op zijn toestel kleven, hoe hoger de kwaliteitsgarantie.
 
De meeste consumenten weten, vaak door een gebrek aan interesse, niet wat deze betekenen. Nochtans is het net die kennis die hen in staat zou stellen te vergelijken en de juiste aankoopbeslissing te maken. Van een reseller mag je verwachten dat deze een zekere kennis aan de dag legt. Het is zijn taak de consument juist te informeren zodat deze de juiste keuze maakt en tevreden huiswaarts keert.
 
Om klanten correct te informeren dient de reseller dus ook te weten waar certificatielogo’s voor staan. En hij krijgt kansen genoeg om trainingen bij te wonen en zijn medewerkers te informeren, zodat de kwaliteit van zijn dienstverlening op hoog niveau blijft. Bij de lancering van nieuwe producten bieden fabrikanten immers standaard resellertrainingen aan rond productspecificaties en certificaten.
 
Wat is een certificaat ?
Certificaten geven de eigenschappen en het technologisch niveau van producten weer en kunnen onderverdeeld worden in drie grote groepen. Sommigen drukken de manier uit waarop een product communiceert met andere producten (interoperabiliteit), – zoals Wifi, UPnP, DLNa, Win7 en Mac-. Andere certificaten zijn milieu– (WEEE, RoHS, Packaging, Energystar) of veiligheidsgebonden, zoals CE. Voor elk certificaat gelden andere procedures, standaarden en protocollen die de fabrikant moet volgen.
 
Het logo wordt niet altijd ontworpen door de EU. Zo heeft Cisco bijvoorbeeld een eigen logo dat het ontbreken van schadelijke stoffen in een product aanduidt.
 
Door het bos de certificaten nog zien
Bij elke nieuwe technologie legt de EU nieuwe protocollen, procedures, standaarden en dus ook nieuwe certificaten vast. Hierdoor stijgt het aantal logo’s van certificaten op elektronische apparaten. Dit aantal neemt ook toe telkens een nieuwe functionaliteit in een product geïntegreerd wordt. Dit maakt dat, over de jaren heen, hun aantal exponentieel steeg.
 
De vraag is of we momenteel niet te kampen hebben met een overdaad aan certificaten. Het wordt voor de reseller en de consument wel heel complex om door het bos de bomen nog te zien. 
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business