Nieuws

Waarom kiezen voor virtuele desktops

Een werkplek moet voldoen aan de eisen van deze tijd. Dat betekent dat een bedrijf een goede balans moet vinden in de computers die het ter beschikking stelt van zijn werknemers.

Enerzijds moeten werknemers een toestel hebben dat hen de nodige rekenkracht, gebruiksgemak en flexibiliteit biedt om productief te zijn, anderzijds moet het IT-departement ook over een zeker niveau van controle, beheersbaarheid en beveiliging beschikken.

Ik geef u alvast vier goede redenen om desktopvirtualisatie te overwegen.

1. Het verhoogt de flexibiliteit binnen uw bedrijf
Desktopvirtualisatie breekt de fysieke beperkingen die bestaan binnen een traditionele client-omgeving en biedt bedrijven een flexibelere IT-infrastructuur. Werknemers kunnen flexibeler werken, met inbegrip van flexdesking en thuiswerken. Ze krijgen van op uiteenlopende locaties toegang tot hun eigen desktopomgeving of een gemeenschappelijk bureaublad op een centrale server.

2. Het vermindert de kosten voor IT-infrastructuur en IT-support
Niet alleen het beheer en de ondersteuning van de infrastructuur worden eenvoudiger, ook de infrastructuur zelf kan worden beperkt. Door de gebruikersinformatie te centraliseren en toepassingen aan te bieden op een virtuele desktopomgeving, kunnen bijvoorbeeld patches centraal worden uitgerold.

3. Het vermindert het energieverbruik
De infrastructuur kan geschaald worden en evolueren op basis van de noden van het bedrijf en de gebruikers. Hierdoor zal ook het energieverbruik gevoelig dalen.

4. Het beperkt mogelijk dataverlies van werknemers
Omdat alle data centraal worden bewaard in een datacenter, behoort dataverlies op toestellen van gebruikers tot het verleden. Bedrijven hoeven niet langer bang te zijn dat bij een crash of diefstal van een toestel waardevolle bedrijfsgegevens verloren gaan.

Uiteraard is desktopvirtualisatie niet de oplossing voor alle problemen bij elk bedrijf. Er is immers geen one-size-fits-all-oplossing als het gaat om de implementatie van virtuele desktops. Het is daarom belangrijk voor elk bedrijf om vooraf een grondige evaluatie te doen van de voor- en de nadelen, en van de te verwachten kosten en besparingen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business