Dell heeft miljoenen defecte pc’s verkocht

Dell heeft in de Verenigde Staten tussen 2003 en 2005 11,8 miljoen defecte pc’s verkocht. De computerfabrikant wist dit, maar negeerde het. Dit meldt de Automatisering Gids.

De OptiPlex-systemen waar het om gaat, waren voorzien van slechte condensatoren. Hierdoor hadden de computers liefst 97 procent kans op defecten.

Deze schande is aan het licht gekomen tijdens een rechtszaak die AIT, een webhostingprovider, tegen Dell heeft aangespannen. AIT kocht duizenden OptiPlex-pc’s en verloor door de defecten miljoenen dollars.

Opdracht: negeren
Uit de openbaar gemaakte documenten blijkt dat de medewerkers van Dell op de hoogte waren van de aanwezigheid van slechte onderdelen. Maar ze moesten dit verbergen door de ‘schuld’ in de schoenen van de klant te schuiven. Zo kreeg de klant te horen dat hij het systeem minder mocht belasten of een duurder exemplaar kon aanschaffen.

Dell verkocht in die periode ook aan Wells Fargo, Wal-Mart, Mayo Clinic en aan het advocatenkantoor dat het bedrijf in deze zaak verdedigt. Wellicht dat ook zij de pc-boer voor de rechter slepen. 
 

businessdefectdellhardwareitprofessionalnieuwsoptiplex

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals