Samsung scoort met laptops

Samsung is goed bezig met draagbare pc’s. Het bedrijf verkoopt nu meer laptops en minilaptops dan Sony en Apple.

De cijfers zijn afkomstig van iSuppli, dat regelmatig de computermarkt analyseert. Het bureau berekende dat Samsung in het eerste kwartaal 1,9 miljoen draagbare computers heeft verscheept. Dat is een stijging van 14,6 procent ten opzichte van het vierde kwartaal vorig jaar.

Daarmee doet Samsung het een stuk beter ten opzichte van de rest van de sector. Daar zakte het aantal draagbare computers in hetzelfde kwartaal met 5,4 procent ten opzichte van de drie maanden daarvoor.

Apple ingehaald
In totaal bezit de Zuid-Koreaanse computermaker hiermee 3,9 procent marktaandeel. Tegelijk stijgt het bedrijf van de negende naar de zevende plaats in de rangschikking van de bestverkopende laptopfabrikanten. Zo passeert het Sony en Apple. Al zou het verschil met die laatste volgens iSuppli slechts 130.000 stuks uitmaken.

Verder in de analyse staat dat de helft van de verkochte laptops bij Samsung uit minilaptops bestaat. Vooral in Europa, waar ze vaak in combinatie met een abonnement voor mobiel internet worden verkocht, doen deze toestellen het goed.

Voor de hele sector verwacht iSuppli dat het aantal verkochte laptops dit jaar stijgt met 29,8 procent. Eerder dit jaar schatte men dat percentage op 25,5 procent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business