Nieuws

Recordwinst voor Intel

Intel haalt in het tweede kwartaal een winst van 2,9 miljard dollar. Daarmee is dit het beste kwartaal ooit voor het bedrijf.

De winst staat in scherp contrast met de resultaten die Intel in het tweede kwartaal van 2009 voorlegde. Toen was er nog een verlies van 398 miljoen dollar, meteen een van de slechtste kwartalen ooit voor Intel.

De omzet van de chipmaker komt nu op 10,8 miljard dollar, een stijging van 34 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

“Een sterke vraag van zakelijke klanten naar de meest geavanceerde microprocessors heeft Intel geholpen om het beste kwartaal in de 42-jarige geschiedenis van het bedrijf neer te zetten”, zegt voorzitter en gedelegeerd bestuurd Paul Otellini.

Voor het derde kwartaal verwacht het bedrijf een omzet van 11,6 miljard met een marge van vierhonderd miljoen dollar.

Sandy Bridge
Tegelijk met de bekendmaking van de resultaten zegt Otellini dat het bedrijf zo snel mogelijk wil overstappen naar het nieuwe chipdesign onder de codenaam Sandy Bridge. Volgens hem is er veel vraag naar de nieuwe microarchitectuur op 32 nanometer.

Meer details over de chip geeft Otellini niet, behalve dat hij er enthousiast over is. Wel is sinds enkele maanden bekend dat de processor taken efficiënter zal uitvoeren en zogenaamde AVX-instructies ondersteunt. Die versnellen zaken als geluids- en videoverwerking. Daarnaast komt er een grafische chip rechtstreeks op de CPU.

Lees hier de volledige kwartaalresltuaten van Intel.

businessfinancieelintelitprofessionalnieuwsomzetotellinisandybridgewinst

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals