Nieuws

Cadeautje van Google voor nieuwe Linuxkernel

De nieuwe kernel van Linux heeft technologie van Google aan boord. De zoekgigant heeft verbeterde netwerkprestaties gedoneerd.

De Linuxkernel is sinds zondag uit en heeft als volgnummer 2.6.35 meegekregen. Er zitten een paar belangrijke nieuwe functies in, zoals ondersteuning voor toekomstige grafische Intelchips en energiebeheer voor Radeonchips van AMD.

De update zorgt ook voor betere netwerkprestaties in toestellen die veel werk moeten verzetten en die parallelle applicaties draaien. Daarvoor zorgen de technologieën Receive Packet Steering (RPS) en Receive Flow Steering (RFS). Die zijn allebei een cadeautje van Google.

RPS gaat netwerkpakketjes taggen als ze de server binnenkomen en stuurt ze naar een CPU of een lijst van processoren. RFS verfijnt dit proces door de gegevens die aan het pakket hangen te analyseren en het pakket aan een specifieke CPU toe te wijzen, die het dan verwerkt.

Grote verbetering bij juist gebruik
De Google-technologie kan de netwerkprestaties spectaculair verbeteren. Maar of je daar ook veel profijt van hebt, hangt van de situatie af. De technologie heeft alleen zin in specifieke gevallen waarbij servers zwaar belast worden.

De verwerking van één netwerkpakketje wordt er met de technologie zelfs zwaarder op. Daardoor kan in benchmarks zelfs een verslechtering merkbaar worden. Maar in bepaalde gevallen, met applicaties die een grote druk leggen op de cache, doet de technologie het goed.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business