Nieuws

Strakke lijnen troef bij Fractal Design

Met de Define R2 heeft Fractal Design al een bij zelfbouwers populaire behuizing in huis. Deze kast krijgt nu in de vorm van de Define R3 een update, die een aantal verbeteringen aanbrengt ten opzichte van de vorige versie.

Het kenmerkende uiterlijke van de Define R2, waarbij de drives en ventilatieopeningen aan de voorkant van het systeem verborgen zijn achter een sobere deur, blijft haast ongewijzigd. Fractal Design nam echter de opmerkingen van gebruikers ten harte om de binnenzijde een grondige update te geven.
 

Zo zou het iets makkelijk zijn om kabels netjes weg te werken, is het gat in de backplane voor het moederbord groter gemaakt zodat sommige koelers makkelijker bevestigd kunnen worden zonder het hele moederbord te moeten verwijderen, en zouden de kast met betere geluidsisolerende matten nog stiller moeten zijn. Door het nieuwe design zou ook lucht beter doorheen de behuizing circuleren, waardoor de temperatuur naar omlaag gaat.
 

Net als de Define R2 beschikt de R3 over een fancontroller en kunnen tot zeven ventilatoren gemonteerd worden. Naast de twee bays voor optische stations kunnen intern tot acht harde schijven een plaatsje vinden in verwijderbare drive-trays.
 

De Define R3 zal vanaf eind augustus verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren (zwart, grijs, zilver en wit). Met een verwachte eindegebruikersprijs van 96 tot 106 euro kost de Define R3 ongeveer evenveel als z’n voorganger.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business