Nieuws

Waterdichte Picsio-camera's bij JVC

JVC kondigt met de Picsio GC-WP10 en Picsio GC-FM2 twee nieuwe zakformaat-camera’s aan, die beide Full HD video kunnen vstleggen en via een drie inch-aanraakscherm worden bediend. De GC-WP10 is bovendien waterdicht tot op drie meter diepte.

Beide camera’s kunnen stilstaande beelden schieten aan een 5 megapixelresolutie zonder interpolatie, terwijl bewegende beelden kunnen vastgelegd worden aan een resolutie van 1920 x 1080p aan 30 frames per seconde. Via een HDMI-uitgang kunnen deze beelden vervolgens onmiddellijk op een televisie worden weergegeven. De nieuwe Picsio-camera’s kunnen ook time-lapse video’s produceren, waarbij een urenlange actie wordt gereduceerd tot enkele seconden. Door gebruik te maken van een nieuwe 1/3.2 CMOS en JVC’s LoLux-technologie zou de lichtgevoeligheid drastisch verbeterd zijn, waardoor de camera ook in minder dan optimale lichtomstandigheden nog degelijke opnames kan maken.

De meest opvallende eigenschap van de Picsio’s is dat ze bediend worden via een aanraakscherm, zelfs de viervoudige digitale zoom. JVC claimt dat zelfs met handschoenen aan in de winter de bediening geen problemen zal opleveren. Dit scherm wordt eveneens gebruikt om vastgelegde filmpjes of beelden op weer te geven. Opslag gebeurt aan de hand van SD/SDHC/SDXC-kaarten. Het kaartslot is bovendien geoptimaliseerd voor Eye-Fi-kaarten die opnames en foto’s draadloos kunnen doorsturen naar het thuisnetwerk of het internet.

De GC-WP10 is waterdicht tot op 10 meter, en kan dit staven aan de hand van een IPX8-certificaat. Dit toestel is bovendien uitgerust met een mp3-geluidsrecorder.

De GC-FM2 zal vanaf septemter in de Verenigde Staten beschikbaar zijn voor 179,95 dollar. De PICSIO GC-WP10 volgt wat later voor een adviesprijs van 199,95 dollar.
 

aanraakschermbusinesscamcorderitresellerjvcpicsioproductwaterdichtzakformaat

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals