Nieuws

Toshiba presenteert tv-tablet

Toshiba introduceert op IFA 2010 een 10,1-inch Androidtablet. De fabrikant heeft vooral multimediagebruikers op het oog en lanceert meteen een clouddienst die video op zijn tablets, tv’s en notebooks kan afspelen.

De Folio 100 is voorzien van een krachtige Nvidia TegraTM 2-processor en gaat volgens Toshiba 7 uur lang mee in dagelijks gebruik. Het 768 gram wegende toesel heeft HDMI- en USB-aansluitingen aan boord en beschikt daarnaast over wifi, Bluetooth, en 3G-ondersteuning. Een 10,1 inch-scherm van 1024 op 600 pixels, een accelerometer en ondersteuning voor Flash 10.1 moet het browsen comfortabel maken. 

Eigen clouddienst
De Japanse fabrikant wil de Folio 100 met zijn 3D-tv’s en laptops verbinden via de nieuwe clouddienst Toshiba Places, gekoppeld aan een nieuwe eigen online winkel voor films en tv-programma’s (Toshiba Market Place). Het bedrijf ziet dit als onderdeel van zijn nieuwe multischermstrategie, die garandeert dat aangekochte content op zowel kleine als grote schermen kan worden weergegeven. Toshiba heeft ontwikkelaars opgeroepen om nieuwe apps te ontwikkelen voor zijn pas opgerichte platform.

De Folio 100 zal als extra’s een 1,3-megapixelwebcam bevatten en heeft 16 GB intern geheugen in huis. Daarnaast voorziet het een SD-kaartslot, zodat gebruikers de opslag kunnen vergroten naar maximaal 32 GB.

Het toestel zal in twee uitvoeringen op de markt komen. De wifiversie zal eind oktober 2010 verkrijgbaar zijn voor 449 euro, terwijl de wifi + 3G-variant begin 2011 voor 499 euro zal verkocht worden.

Androidbusinesscloudhdmiifaifa2010itresellermultimediaplacesproducttablettoshiba

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN