Nieuws

HP klaagt voormalig directeur aan

HP kan niet lachen met de overstap van zijn voormalige directeur Mark Hurd naar concurrent Oracle. Het dient een klacht tegen hem in wegens contractbreuk.

In ruil voor een slordige 40 miljoen dollar zou Hurd, na zijn gedwongen ontslag bij Hewlett-Packard vorige maand, overeengekomen zijn om de bedrijfsgeheimen van de computerfabrikant gedurende een periode van 24 maanden voor zichzelf te houden.

Kostenbesparing
Nu Oracle-directeur Larry Ellison deze week met veel bombarie aankondigde dat Hurd voortaan voor hem werkt, wil HP zijn 40 miljoen dollar terug.

De verdediging van Ellison en Hurd ligt voor de hand. Oracle heeft hem in dienst genomen voor zijn expertise op gebied van kostenbesparing en dus schendt Hurd de overeenkomst met HP niet.

Het HP-bestuur is echter van mening dat Hurd bij Oracle zijn job niet naar behoren kan uitvoeren zonder gebruik te maken van de bedrijfsgeheimen van HP en deze te onthullen. Dat staat te lezen in de gerechtsdocumenten.

 

Een extra doorn in het oog van HP is het feit dat beleggers positief reageerden op de overstap van Hurd naar Oracle. Kort na de bekendmaking van het nieuws gisteren schoot het Oracle-aandeel met 5% de hoogte in. HP van zijn kant moest 1% prijsgeven.

 

Samenwerking voorbij?
Door deze aanval van HP komt de samenwerking met Oracle in het gedrang, reageert Ellison in een persbericht. Hoewel beide grootheden met elkaar concurreren, werken ze ook geregeld samen. Dat lijkt nu voorbij.

“Oracle heeft HP lang als een belangrijke partner beschouwd. Maar deze aanklacht getuigt van weinig respect tegenover onze gezamenlijke klanten, hun aandeelhouders en werknemers. Het bestuur van HP maakt het onmogelijk om verder samen te werken”, aldus de Oracle-directeur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business