Nieuws

Adobe ondersteunt HTML 5

HTML 5 en Adobes Flash zijn elkaars grote concurrenten. Toch stopt Adobe ondersteuning voor HTML 5 in zijn software voor designers, Illustrator.

Adobe gelooft nog steeds in Flash en het doet erg zijn best om Flash positief af te schilderen tegenover HTML 5. Maar het bedrijf zit in een moeilijke spreidstand: het maakt ook software voor professionele vormgevers, en die willen nu eenmaal ook webtoepassingen met HTML 5 kunnen maken.

Met een invoegpakket voor Illustrator is de software voor vectortekeningen in staat om HTML 5-content te maken. Het kan de concepten CSS3 en Canvas Tags aan die eigen zijn aan HTML 5.

Designers en ontwikkelaars
De functie is handig voor webdesigners. In plaats van een pagina te ontwerpen en het ontwerp aan een programmeur te geven, kan de designer hier zelf een pagina in HTML 5 maken.

De invoegtoepassing voor Illustrator is nog maar een voorlopige versie. Er is immers nog helemaal geen consensus rond HTML 5 zelf. Het is nog niet door alle browsers ondersteund. En het werkt nergens op dezelfde manier. De functie voor HTML 5 is dus slechts een voorlopige versie met ‘initiële ondersteuning’.

Adobe gaat nog feedback van de gebruikers verzamelen voor er een definitieve versie van de software komt. Naar alle verwaching is Adobe CS 6 het eerste pakket waar de ondersteuning voor HTML 5 standaard in zit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business