Nieuws

HP ziet af van vervolging ex-directeur

De aanklacht die HP heeft ingediend tegen Mark Hurd is ingetrokken. De hardwarefabrikant en diens voormalige directeur zijn onderling tot een overeenkomst gekomen.

Twee weken nadat HP zijn voormalige topman voor de rechter daagde omdat die bij concurrent Oracle aan de slag ging, is de ruzie weer bijgelegd. Volgens een anonieme bron zou Hurds nieuwe baas, Oracle-topman Larry Ellison, zelf met het voorstel zijn gekomen.

13,5 miljoen dollar
HP wil geen details kwijt, maar bevestigt aan CNet dat Hurd "zijn verplichting om de bedrijfsgeheimen van HP te bewaken in zijn hoedanigheid als copresident bij Oracle nakomt".

Maar een officieel document dat ingediend werd bij SEC, de Amerikaanse toezichthouder van de effectenbeurzen, brengt de ware aard van de overeenkomst aan het licht.

Hurd geeft in ruil voor afstand van vervolging maar liefst 346.030 HP-aandelen terug. Een deel daarvan verwierf hij in de vorm van bonussen, andere waren voor anciënniteit. Volgens de huidige koers vertegenwoordigt dat pakket een waarde van ongeveer 13,5 miljoen dollar.

Dat de topmanager een dergelijk riant bedrag vrijwillig afstaat, is echter geen verrassing. De naar schatting 40 miljoen dollar die Hurd na zijn gedwongen ontslag van HP ontving in ruil voor geheimhouding van de bedrijfsgeheimen voor 24 maanden, was immers het onderwerp van de rechtszaak.

Het HP-bestuur was namelijk van mening dat Hurd bij Oracle zijn job niet naar behoren kan uitvoeren zonder gebruik te maken van de bedrijfsgeheimen van HP en deze te onthullen. Het diende daarom een aanklacht in, in de hoop het zwijggeld terug te kunnen vorderen.

Band met Oracle aangehaald
Nu de rechtszaak tussen HP en Hurd van de baan is, worden de banden met concurrent en zakenpartner Oracle weer aangehaald.

Beide bedrijven waren niet mals voor elkaar in de nasleep van het ontslag van Hurd bij HP en zijn overstap naar Oracle. Het zag er zelfs even naar uit dat het tot een breuk zou komen.
 

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business