Nieuws

Oracle maakt clouds met Exalogic

Op de conferentie Oracle Openworld heeft Oraclebaas Larry Ellison een private cloudserver voorgesteld: Exalogic.

De Exalogic Elastic Cloud-machine is de opvolger van een Exadataserver uit 2008. Het is een geheel van soft- en hardware, waarbij het toestel optimaal is afgesteld op de software van Oracle. Het moet dienen om in het eigen bedrijf een cloud op te zetten.

De server kan dienen voor een waaier aan gebruikers, gaande van kleinschalige clouds tot de meest veeleisende mainframetoepassingen, zegt Oracle in een technisch document. Het systeem bestaat in een variant met Linux en een met Solaris.

Hard- en software
De Exalogic Elastic Cloud is een volledig systeem van servers, netwerk, opslag, virtuele machines, besturingssysteem en middleware die aangepast zijn om samen te werken, zegt Ellison in een mededeling.

Elk rek van 42 units kan tot 360 64-bit Xeon-cores van 2,93 GHz aan, die verdeeld zijn over dertig individuele nodes. Elke node is geconfigureerd als een server met twaalf cores, twee flash-gebaseerde harde schijven voor de opstart en diagnoses. Elke node is te vervangen zonder heel het rek uit te schakelen.

Een bedrijf kan acht rekken exalogic-materiaal aansluiten op het InfiniBand-framework, voor het extra moet investeren in netwerkapparatuur.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business