Nieuws

Ook Samsung stopt met Symbian

Samsung stopt met het ondersteunen van zijn Symbiantelefoons. Begin 2011 gaan de supportsite en het forum onherroepelijk dicht.
 

In een mededeling aan de ontwikkelaars meldt Samsung dat het eind dit jaar zijn ondersteuningswebsites voor Symbiantoestellen offline haalt. Gebruikers die na die datum nog met vragen zitten, worden naar Symbian.org verwezen.

Sony Ericsson
Eerder deze week kondigde ook Sony Ericsson aan geen mobiele tefoons meer uit te rusten met Symbian, het mobiele besturingssysteem van marktleider Nokia. Samsung deed dat vorig jaar al en stopt nu met de ondersteuning van bestaande toestellen.

Samsung en Sony Ericsson blijven op papier wel lid van de Symbian-foundation. Die ontstond in 2008 toen Nokia alle Symbian-aandelen van beide bedrijven overkocht en de grootste aandeelhouder werd. In ruil werd het besturingssysteem als openbron vrijgegeven.

Android
Nokia is nu de enige grote fabrikant die nog toestellen met Symbian zal uitbrengen. Het besturingssysteem heeft momenteel nog het grootste marktaandeel ter wereld. Maar verschillende Amerikaanse onderzoeksbureaus voorspellen dat Android Symbian binnen enkele jaren van de troon zal stoten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business