Nieuws

OLPC gaat Androidlaptop maken

De organisatie One Laptop Per Child (OLPC) krijgt een subsidie van 5,6 miljoen dollar van Marvell, een fabrikant van hardwarecomponenten.

Met dit geld moet OLPC een Androidgebaseerde laptop maken die met een chip van Marvell werkt. Het apparaat is niet bedoeld voor kinderen in ontwikkelingslanden, waar OLPC zich eigenlijk op richt, maar voor de traditionele markt. De notebook zal dan ook zeker niet de OLPC-merknaam krijgen.

Mogelijk wordt het toestel al tijdens de aankomende Consumer Electronics Show (CES) in januari getoond.

XO-3
Volgens Nicolas Negroponte, de oprichter van het project, staat de deal garant voor een volledige financiering van de XO-3. Dit is een tablet die op Linux Sugar draait, die wel voor schoolkinderen in ontwikkelingslanden gemaakt wordt. Door een gebrek aan middelen moest de organisatie deze ontwikkeling vorig jaar staken. De Androidlaptop vormt de basis van de opstap naar de tablet. Naar verwachting zal de XO-3 in 2012 klaar zijn.

Daarnaast wordt het dankzij de financiering mogelijk om grotere volumes te produceren en kan OLPC zijn streefprijs van minder dan 100 dollar per laptop halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business