Nieuws

Software verwijdert objecten uit video in realtime

Augmented reality, oftewel het toevoegen van digitale objecten aan video, is niet nieuw. Maar nu is er ook software die net het omgekeerde doet.

Wetenschappers van de Technische Universiteit van Ilmenau in Duitsland hebben software ontwikkeld die voorwerpen in realtime uit een videostream kan filteren. Denk aan de content-aware fill van Photoshop CS5, maar dan voor videobeelden.

Cirkel maken
De Duitse software wordt in onderstaand filmpje gepresenteerd met behulp van een Windowstablet met camera. Is er een voorwerp in beeld dat je graag ziet verdwijnen, trek er dan een cirkel rond en het verdwijnt. Zelfs als je de tablet beweegt, verandert er amper iets aan het beeld.

De software herkent de vorm van het geselecteerde voorwerp en verlaagt vervolgens de kwaliteit van de videoframes. Uit dit beeld wordt het vage object verwijderd, waarna de beeldkwaliteit weer wordt opgeschroefd en gemixt met het originele frame.

Dit proces duurt slechts 41 ms per frame, waardoor de videostream in realtime kan worden aangepast. Bij niet al te heftige bewegingen van de camera is er van het geselecteerde voorwerp niets meer te zien.

Android
Engadget bericht dat de ontwikkelaars hun software binnenkort voor Androidtoestellen willen uitbrengen en dat deze waarschijnlijk gratis zal zijn. Opletten dat je er niet overkijkt in de Android Marketplace.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business