Nieuws

Bada-telefoon Samsung krijgt toetsenbord

Samsung brengt twee nieuwe smartphones uit die draaien op zijn eigen Bada-besturingssysteem. De telefoonmaker heeft meer apps toegevoegd en een van de nieuwe Wave-modellen een toetsenbord gegeven.
 

Beide nieuwe telefoons hebben een haarscherp 3,2 inch WQVGA-scherm, waarbij de Wave525 op compactheid mikt met een 11,9 mm dike behuizing. De Wave533 heeft daarentegen een uitschuifbaar volledig QWERTY-toetsenbord voor snelle tekstinvoer.
 

Samsung heeft veel aandacht besteed aan het afspelen van media, met ondersteuning voor de MPEG,- H.263- en H.264-videocodecs. Er is ook een FM-radio en 3,5 mm-hoofdtelefoonuitgang en voor draadloze toegang is er op beide toestellen Bluetooth 3.0 en Wifi 802.11 b/g/n aanwezig.
 

Om het communiceren eenvoudiger te maken, heeft Samsung de Social Hub toegevoegd, een centraal punt voor email, sms, sociale netwerken en contactdata. Het zegt dat er inmiddels 1.300 applicaties verkrijgbaar zijn, die speciaal voor het Bada-platform zijn geschreven.
 

De Wave525 en Wave533 moeten in November op de lokale markt verschijnen. Samsung heeft nog niet laten weten wat de adviesprijs is voor dit tweetal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business