Nieuws

Juniper opent onderzoekscentrum voor mobiele beveiliging

 

Juniper Networks heeft in Ohio een Global Threat Center geopend. Het gaat wereldwijd om het eerste centrum dat zich toespitst op virussen en spyware die de mobiele wereld bedreigen.
 
Mobiele apparatuur biedt steeds makkelijker toegang tot bedrijfsnetwerken. Via die apparatuur staan bedrijven bloot aan de gevaren van malware en van dataverlies en -diefstal. Volgens Juniper heeft gemiddeld bijna tachtig procent van de medewerkers toegang tot het bedrijfsnetwerk zonder dat de werkgever dat weet of daar toestemming voor geeft.
 
Ook mobiele consumenten lopen gevaar. Ze gebruiken hun smartphone onder meer voor internetbankieren of het opslaan van persoonlijke informatie, zoals bankgegevens en wachtwoorden. Juniper becijferde dat 61 procent van alle gerapporteerde smartphone-infecties te maken hebben met spyware die in staat is de communicatie van het toestel te monitoren. Bij 17 procent van de gerapporteerde infecties ging het om sms-Trojans die zorgden voor extra kosten voor de eigenaar van het toestel.
 
Beveiliging voor smartphones
In tegenstelling tot pc’s met ingebouwde beveiliging zijn volgens Juniper zowat alle smartphones vatbaar voor de meest eenvoudige bedreigingen en aanvallen. De verwachting is dat de vraag naar beveiliging van smartphones snel zal toenemen, zowel in de zakelijke als de particuliere markt. Met het Global Threat Center wil Juniper de bedreigingen voor mobiele toestellen identificeren – om er daarna een passende bescherming tegen te bieden. De bevindingen van het Global Threat Center zal Juniper onder meer meenemen in de aangekondigde Junos Pulse Mobile Security Suite.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business