Google koopt een gigantisch pand in Manhattan, New York, en legt daar 1,9 miljard dollar voor neer. Het gebouw bevindt zich op Eighth Avenue, nummer 111. Google huurde al langer ruimte in het pand. De zoekgigant wilde het echter graag kopen, omdat het over zeer degelijke aansluitingen op grote glasvezelnetwerken beschikt, aldus The Wall Street […]


Google koopt een gigantisch pand in Manhattan, New York, en legt daar 1,9 miljard dollar voor neer.

Het gebouw bevindt zich op Eighth Avenue, nummer 111. Google huurde al langer ruimte in het pand. De zoekgigant wilde het echter graag kopen, omdat het over zeer degelijke aansluitingen op grote glasvezelnetwerken beschikt, aldus The Wall Street Journal.

Een derde van het gebouw wordt namelijk bezet door bedrijven in de telecommunicatiesector. Zo hebben meerdere Amerikaanse netwerkbedrijven, ongeveer veertig telecomaanbieders waaronder Verizon en Sprint, en Telx, een internetknooppunt, er een vestiging. Andere grote namen die er werkruimte huren zijn Nike en Armani.


Op dit moment beschikt Google over 50.000 m². Het is daarmee de grootste huurder. In totaal biedt het pand een vloeroppervlakte van liefst 270.000 m².

De koopovereenkomst zou nog niet helemaal afgesloten zijn, maar Google heeft het contract al wel getekend en een flinke aanbetaling gedaan. Het is de grootste deal voor één gebouw in de Verenigde Staten dit jaar. Het internetbedrijf koopt het van een pensioenfonds en twee vastgoedinvesteerders.

Google wil geen commentaar geven.