Nieuws

Intel: eerste Sandy Bridge-laptops zijn quadcores

De eerste laptops met Sandy Bridgeprocessors, die Intel in januari zal tonen, zullen vooral quadcorechips bevatten. De nieuwe toestellen worden vermoedelijk getoond op de CES-beurs in Las Vegas.

Intel organiseert op 5 januari een evenement in de Consumer Electronics Show, waar het de tweede generatie Intel Corechips zal tonen – ook wel Sandy Bridgeprocessors genoemd. Verwacht wordt dat belangrijke laptopmakers zoals Lenovo en Acer op dat moment ook nieuwe toestellen zullen tonen.

Populaire dualcore pas midden februari
De chipmaker liet recent weten dat de eerste Sandy Bridgeprocessors quadcores zullen zijn en dat de populairdere dualcorechips pas later volgen.

Dat is dus ook de boodschap die de pc-industrie krijgt: quadcore in januari, dualcore een maand later. Althans volgens een bron die nauw betrokken is bij de lancering van Sandy Bridgelaptops: “OEM-fabrikanten moeten wachten tot midden februari om dualcorelaptops aan het grote publiek te tonen.”

"Januari is een moeilijke maand"
Volgens diezelfde bron is januari ook een behoorlijk moeilijke maand voor computerbouwers om nieuwe producten te lanceren. “Door die vertraging op de dualcoresystemen kunnen OEM’s nog schuiven met hun voorraden van oudere producten. Het is geen makkelijke overgang omdat fabrikanten momenteel veel systemen geoptimaliseerd hebben om te verkopen tijdens de feestdagen.”

De meeste quadcorelaptops met Sandy Bridge zullen 15- en 17 inchmodellen zijn. Een aantal van die Sandy Bridgelaptops zullen ook uitgerust worden met grafische chips van Nvidia, en gebruik maken van de Nvidia Optimus-technologie. Daarmee kan er gewisseld worden tussen de geïntegreerde chipset van Intel en de processor van Nvidia – respectievelijk voor een beter energiebeheer en betere prestaties.

acerbusinessceshardwareintelitprofessionallenovonieuwsnvidiasandybridge

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals