Nieuws

Pascal Desart directeur bij Trasys Luxemburg

Trasys heeft Pascal Desart aangesteld als directeur van zijn filiaal in het Groothertogdom Luxemburg. Desart stuurt de lokale afdeling aan waarvoor een twintigtal consultants werken.

Informaticadienstenbedrijf Trasys ontstond in België uit de informatica-afdeling van Tractebel, een bedrijf dat vandaag tot GDF Suez behoort. Tasys telt in België ongeveer 600 medewerkers. Het bedrijf realiseert een omzet van 70 miljoen euro. Maar ook in Luxemburg timmert Trasys aan de weg.

Pascal Desart leidt in Luxemburg de projecten bij de Europese instellingen en bij de financiële bedrijven. Zo heeft Trasys projecten lopen bij Cetrel in de financiële sector, en bij het Hof van Justitie en de Europese Commissie. Onlangs nog heeft de Europese Commissie een groot contract over vier jaar toegewezen aan consortia die Trasys leidt.

Forse groei
Pascal Desart stelde samen met Chris De Hous, de CEO van Trasys, een plan op om Trasys Luxemburg fors te doen groeien, zowel qua aantal klanten als in projecten, omzet en medewerkers. Trasys wil in Luxemburg vooral groeien in de bank- en verzekeringssector en bij de Europese instellingen.

Pascal Desart heeft vijfentwintig jaar ervaring in de ICT-sector. Vooraleer hij gerekruteerd werd door Trasys werkte hij onder meer voor CSC, Iris, Atos Origin, Alcatel Bell en Siemens. Hij is industrieel ingenieur van opleiding, studeerde daarna nog computerwetenschappen en haalde vervolgens een MBA-diploma.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business