Altec Lansing is naar eigen zeggen de eerste die een iPad-audiodock op de markt brengt.


Voor de iPod en iPhone van Apple zijn ontelbaar veel docking-stations te vinden. Vaak gaat het om een bakje met ingebouwde luidsprekers dat is uitgerust met een voetje voor de verschillende i-apparaten van Apple. Handig om te genieten van je digitale muziek in de keuken of woonkamer.

Enkel de iPad bleef tot nu toe verstoken van z’n eigen audiodock. Niet onlogisch ook, want de formfactor van de iPad vereist een aangepast ontwerp. Naar eigen zeggen is Altec Lansing de eerste die zo’n iPad-audiodock op de markt brengt.

De MP450 beschikt over een roterende standaard zodat de iPad naar keuze horizontaal of verticaal geplaatst kan worden. Hij is ook kantelbaar voor de ideale kijkhoek (films!). De MP450 komt met een afstandsbediening, en laadt uiteraard de iPad ook meteenop.


Altec Lansing voorzag de MP450 ook van de AudioAlignment technologie. Deze zorgt ervoor dat alle onderdelen, waaronder de speakers, de elektronica en de behuizing, op elkaar zijn afgestemd om het beste geluid te produceren. Volgens Altec Lansing mag zelfs bij hogere volumes geen vervorming optreden.

Luisteren naar de MP450 kan voor 149,99 euro. Verdeler in de Belux is DIES Distribution S.A.