Nieuws

Criminele diensten worden duurder

In 2011 verwacht Fortinet meer internationale samenwerking om groepen van cybercriminelen te ontmaskeren. Tegelijk ziet het bedrijf de prijzen voor criminele diensten stijgen.

Security staat ook in 2011 hoog op de agenda van de bedrijven. Aan de reseller de uitdaging om op de juiste behoeften in te spelen. Fortinet ziet alvast enkele duidelijke trends in de wereld van de cybercriminaliteit.

Internationale samenwerking
Vorig jaar brachten de Amerikaanse en Britse overheden via de gezamenlijke operatie Zeus criminelen voor de rechter. Fortinet gaat er van uit dat overheden hun internationale inspanningen zullen opvoeren en met task forces gaan samenwerken om de groeiende cybercriminaliteit een halt toe te roepen.

Duurdere criminele diensten
De controle over besmette toestellen biedt cybercriminelen meer mogelijkheden om hun activiteiten uit te voeren en een grotere cashflow te genereren. Dat doet de waarde van besmette toestellen stijgen, en dus ook de prijs voor criminele diensten, zoals de huur voor een botnet dat kwaadwillige software op toestellen laadt.

32- tot 64-bitbesmettingen
Beveiligingstechnieken zoals ASLR (Address Space Layout Randomization), DEP (Data Execution Prevention), virtualisering, signing en sandboxing van PatchGuard of kernel driver komen in 2011 duidelijk meer onder druk van malware.

De verspreiding van broncode
Ontwikkelaars van malware gebruiken heel vaak dezelfde broncode. Dat leidt tot malware die vrijwel identiek is, maar wel onder verschillende namen en aliassen opduikt. De kruisdetectie tussen verschillende leveranciers van beveiligingssystemen verhoogt de verwarring alleen maar.

 

businesscybercrimefortinetitreseller

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals