Nieuws

'iOS is veiliger dan Android'

Volgens Steve Chang, oprichter van beveiligingsbedrijf Trend Micro, zijn iOS-toestellen minder vatbaar voor virussen en hackers dan Androidapparaten. Dat vertelde hij tijdens een interview met de zakelijke nieuwssite Bloomberg.

“Android is openbron, waardoor de hacker ook toegang heeft tot de onderliggende architectuur en broncode. Apple verdient een pluim omdat ze het hackers en virusschrijvers zeer moeilijk maken. Door de beschermde sandbox-opstelling kunnen bepaalde virussen zich niet ontplooien en verspreiden”, aldus de beveiligingsexpert.

Applicatiebeleid
Het strenge applicatiebeleid van Apple draagt ook bij aan de veiligheid van iOS, meent Chang. Ontwikkelaars moeten toestemming van Apple krijgen om een app voor diens mobiele apparaten aan te kunnen bieden. Voor Android kan iedereen een app ontwikkelen.

Chang verwacht dat Androidgebruikers steeds meer hun toevlucht zullen zoeken tot mobiele antivirussoftware. “Smartphones zijn de nieuwe pc’s en nu ze gemeengoed worden in de bedrijfswereld zal dataverlies een groot probleem vormen.”

Social engineering
Omdat iOS moeilijker te doorgronden is, zullen criminelen meer gebruikmaken van social engineering (misleiding), waarschuwt de bestuursverantwoordelijke van Trend Micro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business