Nieuws

Macbook-maatje van Freecom

Freecom bouwt een externe harde schijf die speciaal voor de MacBook is gemaakt. Met een witte magnesium behuizing, usb 3.0-interface en volledige TimeMachine-ondersteuning hoopt de fabrikant Apple-gebruikers warm te krijgen.

De Mobile Drive Mg is afhankelijk van de versie, een tot anderhalf centimeter dik en is geformatteerd volgens het HFS+ bestandssysteem dat bij Apple-producten gebruikelijk is. Freecom zegt dat de lichtgewicht schijf zo stil is dat een interne ventilator niet noodzakelijk is, omdat de behuizing uit het milieuvriendelijke en van nature koelende magnesium is gemaakt.

De nieuwe Mac-schijf zal in drie varianten verkrijgbaar worden gesteld, waarbij alle uitvoerigen een usb 3.0-interface krijgen. De meest luxueuze versie, met een capaciteit van 750 GB, krijgt ook een Firewire800-aansluiting. Er is ook een Firewire-loze schijf van 750 GB en een van 320 GB, die een halve centimer dunner is dan zijn twee broers.

Freecom loopt wat voor de muziek uit, omdat Apple zijn producten nog niet voorzien heeft van usb 3.0. Daardoor zal de Mobile Drive Mg-serie automatisch terugvallen naar usb 2.0-doorzetsnelheden.

Voor de dunne 320 GB-schijf vraagt Freecom 80 euro. De grotere draagbare schijf met 750 GB kost 120 euro, terwijl de versie met Firewire tien euro duurder is. De nieuwe lijn is per direct beschikbaar via officiële Apple-resellers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business