Nieuws

Verizon neemt Terremark over

Verizon neemt Terremark Worldwide Inc. over, een leverancier van managed IT-infrastructuur- en clouddiensten. De transactie versterkt Verizons cloudstrategie.

Onder het motto Everything as a Service bouwt Verizon zijn cloudstrategie verder uit. Het bedrijf werkt aan een portfolio van veilige en schaalbare on-demandoplossingen voor ondernemingen en overheid. Het portfolio is gestoeld op een uniform IT-platform. Door de overname van Terremark kan Verizon bij zijn cloudaanbod gebruik maken van de sterkte van beide bedrijven. Verizon beschouwt Terremark als een dochteronderneming, met behoud van de naam Terremark en met het huidige management team van Terremark. Met de transactie is 1,4 miljard dollar gemoeid.
 

“Cloud computing verandert de manier waarop bedrijven IT-diensten aankopen, inzetten en beheren”, zegt Lowell McAdam, COO bij Verizon. “De overname van Terremark past perfect in ons streven naar Everything as a Service. Samen willen we werk maken van innovatie. De bedoeling is de bedrijfsprocessen van onze klanten te kunnen verbeteren, door hen vanuit de cloud diensten te leveren rond onder meer business intelligence en collaboration.”

Hybride omgeving
Terremark – met hoofdzetel in Miami – is een toonaangevende speler op het vlak van IaaS (Infrastructure as a Service). Het bedrijf beschikt over dertien datacenters in de VS, Europa en Zuid-Amerika. Terremark biedt een hybride omgeving aan van cloud computing, colocatie en managed hosting.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business