Sony Ericsson lanceert op het Mobile World Congress in Barcelona onder andere de Xperia Pro, een van de weinige Androidtelefoons met een echt toetsenbord. De Pro is het professionele Androidtoestel in de Xperia-lijn van Sony Ericsson, de enige in de reeks met een uitschuifbaar toetsenbord. Sony benadrukt tijdens de presentatie dat er kleine aanpassingen zijn […]


Sony Ericsson lanceert op het Mobile World Congress in Barcelona onder andere de Xperia Pro, een van de weinige Androidtelefoons met een echt toetsenbord.

De Pro is het professionele Androidtoestel in de Xperia-lijn van Sony Ericsson, de enige in de reeks met een uitschuifbaar toetsenbord. Sony benadrukt tijdens de presentatie dat er kleine aanpassingen zijn gedaan aan Androids Gingerbread vergeleken met andere Xperiamodellen, maar hiervan kunnen we helaas niet al te veel zien.

Nadelen
Soms kantelt het scherm niet altijd mee wanneer je het toetsenbord uitschuift. En bepaalde acties worden automatisch geselecteerd als je het toetsenbord uitschuift, ook al is het niet de bedoeling.


De zakenwereld zal het fysieke toetsenbord zeker waarderen, want er zijn nu eenmaal niet veel Androidtoestellen die dit hebben. De toetsen voelen heel goed aan en reageren duidelijk.

Maar helaas kan ook het scherm van de Xperia Pro niet overtuigen. Net als de Xperia Arc is de kijkhoek heel beperkt. De afwerking is wel heel degelijk, met uitzondering van de drie drukknoppen onder aan de  touchscreen. Die voelen plasticachtig aan en liggen niet in lijn met de rest van het ontwerp.