Nieuws

Getest: Asus Eee Pad Transformer

Van alle Asus aankondigingen op CES begin dit jaar, is vooral de Eee Pad Transformer de meest in het oog springende tablet. Als je hem gewoon op een tafel ziet staan, lijkt het alsof je met een laptop te maken hebt. Van zodra je het scherm ontkoppelt, verschijnt er een volwaardige tablet met Android.

De eerste indruk bij het ontkoppelen van de tablet, is de stevigheid van het toestel. Als de tablet vast zit aan het toetsenbord heb je echt het gevoel alsof je met een laptop werkt. De scharnieren zijn stevig en het open- en toeklappen van de laptop gaat zonder problemen. Het enige nadeel van die stevigheid, is de stroeve ontkoppeling van de tablet. Je moet een knop links duwen om de tablet te ontgrendelen, waarna je het toestel eruit kunt nemen. Dit ging helemaal niet gemakkelijk. Nog moeilijker is het docken van de tablet in het toetsenbord. Onze eerste indruk was zelfs dat we het stuk hadden gemaakt, zo stroef gaat het. Laat ons hopen dat Asus hier nog wat extra tijd en werk in steekt om dat probleem aan te pakken.

Het kloppende hart van de Eee Pad Transformer is de Nvidia Tegra 2-processor. Die moet ervoor zorgen dat alle animaties en applicaties vloeiend blijven werken. Ons testexemplaar had Android 2.2, maar Asus meld ons dat de Eee Pad Transformer wordt gelanceerd met HoneyComb. Asus heeft een volledig eigen schil ontwikkelt bovenop Android. Benieuwd of we die ook zullen terugzien als Android HoneyComb is geïnstalleerd.

De grootste troef van de Transformer is de extra batterij in de laptop docking station. In totaal belooft Asus zo’n 16 uur batterijduur, zo maar even een verdubbeling van tablet op zichzelf. Asus heeft een leuk concept in handen. Er is nog geen informatie over een lanceerdatum en prijzen van de tablet en de laptop docking station.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business