Nieuws

Bliksemsnelle opslag van LaCie

Lacie zit Apple op de hielen en dus introduceert het zijn eerste product met Intels nieuwe Thunderbolt-technologie. De externe harde schijf Little Big Disk heeft bovendien een paar supersnelle SSD-schijven aan boord.
 

De compacte Little Big Disk, die minder dan 700 gram weegt, kan duizelingwekkende overdachtsnelheden leveren dankzij Intels Thunderbolt-technologie. Met de juiste adapter passen een groot aantal oudere verbindingen op de poort, waaronder DVI,- HDMI,- Firewire en Ethernet. Dankzij een speciale kabel kunnen bovendien meerdere toestellen tegelijk op Thunderbolt worden aangesloten.
 

In theorie kan Thunderbolt een bandbreedte bereiken van 10 Gbit/s, zodat het mogelijk wordt om meerdere HD-films tegelijk naar een HD-monitor te streamen. De Little Big Disk zal die snelheden niet halen: binnenin zijn twee Intel 510 Serie-SSD’s voorzien met een capaciteit van 250 GB. Dit type heeft een maximale leessnelheid van 470 mbit/s en een maximale schrijfsnelheid van 315 mbit/s.
 

De Little Big Disk, die voornamelijk geschikt is voor veeleisende videobewerkers, zal in de zomer op de markt komen voor een nog onbekende prijs. Naast zijn eigen online winkel zal de LaCie-opslag ook bij de Apple Store verkrijgbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business