Nieuws

Xerox voorspelt trends in het verkoopkanaal

De volgende twaalf maanden volgen er binnen het verkoopkanaal waarschijnlijk heel wat mogelijkheden voor ondernemingen die erin slagen te voldoen aan de groeiende vraag naar managed print services. Dat voorspelt Xerox.

Doordat ondernemingen in alle bedrijfstakken blijven zoeken naar manieren om kosten te besparen en efficiënter te werken, krijgen print services steeds meer belangstelling. Wie snel kan handelen en de grootste toegevoegde waarde biedt, zal uit die trend het meeste voordeel kunnen halen.

Twee trends
Xerox ziet in het verkoopkanaal twee grote trends. Er is consolidatie en optimalisatie in de kanaalmarkt. Die trend blijft aanhouden nu partners ernaar streven meer waarde toe te voegen aan hun offertes. De verwachting is dat hierdoor nog meer fusies tussen spelers zullen volgen.

Daarnaast blijven ook clouddiensten verder groeien. Dat type diensten biedt het kanaal de mogelijkheid om toonaangevende oplossingen aan te bieden aan klanten, vaak verpakt als eigen oplossing. Xerox Partners Print Services werkt op die manier, waarbij de tools voor managed print services gebaseerd zijn op de cloud.

Nu investeren
Het kanaal moet zich blijven focussen op de processen en vaardigheden die nodig zijn om de klant en zijn behoeften te begrijpen. Om de race naar managed print services te winnen moet het kanaal nu al investeren om de klantenbasis veilig te stellen, aldus nog Xerox.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business