Nieuws

Intel: 600 GB op SSD-schijf

Intel heeft bliksemsnelle harde schijven met 600 gigabyte opslagcapaciteit gemaakt. Maar ze kosten wel meer dan duizend dollar.

De SSD’s zijn harde schijven zonder bewegende onderdelen, waarbij de gegevens opgeslagen worden op flashgeheugen. Het is al de derde generatie van zulke harde schijven van Intel. Ze zijn beschikbaar in versies van 40, 80, 120, 160, 300 en 600 gigabyte.

De chips voor de nieuwe SSD’s worden gemaakt met een 25-nanometerprocedé. Dat terwijl de modernste processoren tegenwoordig nog gemaakt worden met het minder geavanceerde 32-nanometerprocedé.

Twee keer zo snel
De SSD’s zijn ook snel, heel snel. Ze halen 39.500 in- en uitvoeroperaties per seconde, als ze willekeurige gegevens lezen op de schijf. Bij het schrijven zijn dat er 23.000. Als er een reeks gegevens wordt weggeschreven, gebeurt dat met een snelheid van 220 megabytes per seconde. Dat is twee keer zo snel als voorheen.

Om 270 megabytes af te lezen heeft de schijf niet meer dan een seconde nodig. Deze snelheden maken het mogelijk om beter aan multitasking te doen. Mensen kunnen muziek opzetten, video downloaden en aan documenten werken zonder een merkbare vertraging, volgens Intel.

Als je een snelle SSD wil, heb je wel diepe zakken nodig. De schijf van 160 gigabyte is beschikbaar voor 289 dollar per stuk als je er duizend in één keer koopt. De versie van 600 gigabyte kost 1.069 dollar.

businessflashhardeschijfhardwareintelitprofessionalnieuwsssd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals