Nieuws

iPhone neemt stiekem foto's

Wie een iPhone in de buurt heeft, kan zich maar beter gedragen. De telefoon neemt ongevraagd foto’s die het tijdens Facetime weer uitspuwt.

Het probleem is gesignaleerd door gebruikers van Facetime. Dat is een toepassing van Apple waarmee je kan videobellen op de iPhone, de iPad of een Apple-computer. Wanneer de applicatie opstart, wordt een beeld getoond dat de camera eerder die dag nam, zonder dat de gebruiker daar opdracht voor gaf.

Op het forum van Apple bevestigen meerdere mensen het probleem. Zo zegt één gebruiker dat de telefoon vastgeklikt stond op het dashboard van zijn auto tijdens een autorit. Later op de dag gebruikte hij Facetime en toonde de applicatie een foto van hem tijdens het rijden.

Van de spontaan genomen foto’s wordt alleen het laatste beeld bijgehouden door de telefoon. Ook is de foto volgens gebruikers niet zomaar terug te vinden in het geheugen van het toestel. Maar het blijft wel een griezelig idee dat je iPhone spontaan een foto neemt die pas later in een Facetimegesprek weer opduikt.

Screenshot van applicaties
Een mogelijke verklaring ligt bij een trucje dat Apple toepast in iOS. Zo legt een gebruiker op een ander forum uit dat het besturingssysteem steeds een screenshot neemt van Apples eigen applicaties. Die afbeelding toont hoe een toepassing er het laatst uitzag. De afbeelding wordt getoond wanneer een toepassing opnieuw opstart, waardoor het lijkt alsof de applicatie sneller wordt geladen.

Het lijkt geenszins de bedoeling dat Facetime foto’s maakt wanneer je de telefoon niet of voor andere doeleinden gebruikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business