Nieuws

Gelekte Windows 8 toont cloudsynchronisatie

Een gelekte versie van Windows 8 toont nieuwe functies. Onder meer synchronisatie met de cloud en een vernieuwing van het taakbeheer en de slaapmodus.

 

Het gaat om Windows 8 Milestone 1, ook bekend als build 7850, die sinds vorige week online circuleert. Deze versie werd eind vorig jaar verdeeld onder partnerbedrijven van Microsoft. Intussen zit het bedrijf zelf al aan Milestone 2 en zou ook Milestone 3 klaar zijn. Toch geeft die eerste versie al een interessante blik op nieuwe functies.

Veruit de interessantste nieuwigheid, ontdekt door Windows8Italia.com, is synchronisatie met de cloud. Gebruikers kunnen bestanden en mappen van hun pc synchroniseren met een onlinedienst. Dergelijke zaken zijn vandaag al mogelijk met onafhankelijke programma’s als Dropbox. Maar nu Microsoft zo’n dienst integreert, kan dat plots heel uitgebreid worden. Zo speculeren sommigen over integratie met een Windows Live-account, of zelfs met de Windows Live SkyDrive. Dat is de online-opslagplaats van 25 GB die Microsoft vandaag al gratis aanbiedt.

Een andere nieuwe functie is de hybrid boot. Een optionele functie om de opstarttijd te verminderen door bij het afsluiten naar een nieuw soort slaapstand te gaan. Hierbij zouden de cruciale systeembestanden in slaapstand gaan.

Gelekte Windows 8 toont cloudsynchronisatie

Taakbeheer
Taakbeheer wordt eveneens vernieuwd, waarbij deze voortaan ook de Resource Monitor combineert. Zo zal het nieuwe Taakbeheer meer informatie geven over draaiende processen en systeembronnen. Toepassingen kunnen van hieruit voortaan beter worden afgesloten.

Gelekte Windows 8 toont cloudsynchronisatie

Windows Disk Cleanup, dat onder meer dubbele bestanden kan verwijderen, wordt volgens een gelekt screenshot uitgebreid. De toepassing krijgt meer mogelijkheden om harde schijven leeg te maken en toont hoeveel ruimte wordt ingenomen door video- en muziekbestanden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business